Wat heb je nodig:
3 rijpe bananen
60 gram rozijnen
100 gram volkoren meel (gewone bloem is ook een optie)
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 halve theelepel koek- en speculaaskruiden (heb je dit niet in huis kun je ook kaneel gebruiken)
Bereidingswijze:
Pak als eerste een bakplaat en bedek deze met bakpapier. Verwarm je oven vast voor op 180 graden.
Verzamel de benodigde ingrediƫnten en haal je staafmixer of keukenmachine tevoorschijn. Maal hiermee de havermout fijn en bewaar apart.
Pureer de bananen met de staafmixer of keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg dan de rozijnen toe en mix kort mee (niet te lang, je moet nog stukjes rozijn zien).
Voeg aan het banaan-rozijnen mengsel het volkorenmeel, de gemalen havermout, het bakpoeder, de kaneel en de koek- en speculaaskruiden toe. Roer het beslag door elkaar met een lepel. Hierbij kun je hulp vragen aan je kleine keukenhulpje(s)
Pak de bakplaat en verdeel het beslag in 10 kleine hoopjes. Druk de hoopjes een beetje plat met de bolle kant van een lepel. Kinderen vinden dit een heel leuk klusje en helpen graag.
Bak de koekjes 15 minuten lang in het midden van de oven.
Haal de goudbruine koekjes uit de oven, laat ze even afkoelen en smullen maar!