Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Klaasfondue met groenten en stokbrood

Wat heb je nodig:

500 gram gestoomde of gekookte krieltjes

500 gram bloemkool of broccoli in roosjes

250 gram worteltjes of bospeentjes

250 gram champignons of kastanjechampignons

250 gram snoeptomaatjes

160 gram emmentaler

200 gram jong belegen

150 gram gruyère kaas

90 gram blauwader kaas (deze kun je ook weglaten als je niet van blauwaderkaas houdt)

1 desem brood of meergranen stokbrood

1 teen knoflook

200 milliliter groentebouillon van een tablet of vers getrokken bouillon van restjes en schillen groenten

2 eetlepels diksap appelsap

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel maizena

Bereidingswijze:

Kook de aardappeltjes in 12 min. gaar.

Halveer de champignons en bak ze even door een klein beetje olie in een pan te verhitten, bak ze kort tot het meeste vocht is verdampt en de champignon gaar is.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes, halveer de worteltjes in de breedte. Was de tomaatjes.

Blancheer de bloemkool of broccoli en de wortel/ bospeentjes heel kort zo’n 3 a 4 min en spoel met koud water

Rasp de Emmentaler en jong belegen, de gruyère kaas en verkruimel de blauwe kaas als je die toe voegt. Snijd het brood in plakjes.

Halveer de knoflook en wrijf de fondue-pan of gietijzeren pan ermee in. Schenk de bouillon in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg alle kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig in ca. 8 min. smelten.

Meng de maizena met het diksap appelsap, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Dit duurt ca. 5 min. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, aardappeltjes en het brood.

21 november 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram