Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Carnavals stamppot met stekelvisjes

Wat heb je nodig:

1,2 kilogram aardappels

500 gram wortel (of andere groenten naar keuze)

2 lente uitjes

3 grote uien

500 gram pangasius/ kabeljauw of andere stevige witvis

2 eieren

50 gram panko

80 gram roomboter / of andere vetstof om in te bakken

scheutje melk

Hoe ga je te werk

Schil de aardappels, maak de peen/ wortel of andere groenten schoon en snijdt deze in kleine reepjes/ blokjes. maak de uien schoon en snijdt deze in ringen of halve ringen.

zet de pan op het vuur met onderin de peen, daarbovenop de uien en voeg water toe tot de uien onder water staan. doe een klein klontje boter erbij en voeg dan de aardappels toe. Strooi er een klein beetje zout en zwarte peper op. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook en zet het vuur na kookpunt wat lager, zodat het lekker blijft pruttelen maar niet heel hard kookt. Zo stoom je als t ware de aardappels gaar op de peen en uien.

Snijdt ondertussen de bosui in kleine ringetjes en ga de vissticks maken.

Snijdt de vis in lange brede repen. Deze snijden we dan na het bakken schuin door zodat er een rugvin ontstaat. Doe in een kom het ei loskloppen en in een andere kom de panko. Voeg een klein beetje kruiden, peper en zout aan de panko toe. Dan hoeven de vissticks straks niet meer te worden gekruid.

Haal de vis door het ei en dan door de panko. Gebruik hiervoor een vork dan blijven je handen lekker schoon.

Laat de helft van de boter smelten tot bruin en bak hier om en om de vissticks in tot ze mooi bruin zijn.

Leg ze apart en laat ze een klein beetje afkoelen. Als je ze meteen gaat snijden vallen ze uit elkaar.

De stamppot is ondertussen al bijna gaar. Prik in de aardappels. Vallen deze uit elkaar dan zijn ze gaar en kun je het geheel afgieten. Voeg na het afgieten het laatste beetje roomboter en melk toe aan de aardappel/ groenten mix. laat de melk even warm worden tussen de aardappels en ga dan stampen tot er een mooie stamppot is.

Snijdt de visstick schuin door.

maak de borden op door een lange hoge schep stamppot ( klein beetje in de vorm van een vis) doe in elke berg stamppot twee schuine stukken visstick steken. Dit zijn de stekels.

strooi de lente ui om het geheel heel.

Daarnaast kun je nog jus of lekker zelfgemaakte appelmoes erbij serveren.

Eet smakelijk!

23 februari 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram