wat heb je nodig:
2 oranje punt paprika’s
1 middelgrote ui
400 g kidney/ of bruine bonen (uit pot of zak)
3 el milde olijfolie
½ el milde paprikapoeder
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen komijn
300 g gehakt (rund, kip of vegetarisch)
400 g tomatenblokjes in blik
200 g rijst
Hoe ga je te werk:
Snipper de ui. Doe de kidney/ of bruine bonen in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de ui met het paprikapoeder, de kaneel en komijn 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak 10 min. Voeg de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg na 5 min. de bonen toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje eraan.
Leg paprikahelften met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gehaktvulling erover en bak ca. 25 min. in de oven.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de gevulde paprika’s met de rijst.
De paprika’s kun je ook nog versieren. Je kunt er bijvoorbeeld kaas of klein gesneden lente-ui overheen strooien voor een extra feestelijk effect.
Eet smakelijk!