Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Gezonde Pannenkoeken (6 tot 8 stuks)

Wat heb je nodig?

  • 250 gram volkoren of meergranen meel
  • 2 eieren M
  • 500 ml melk (halfvol)
  • 2 el zonnebloemolie of een vloeibaar bak- en braadproduct

Gezonde beleg optie.

  • spinazie en champignon
  • aubergine of tomaten
  • roerbakgroenten naar keuze
  • banaan of ander fruit
  • appel/ kaneel

Recept.

Zeef boven een grote kom de bloem met het zout. Voeg de eieren en de helft van de melk toe aan het meel. Klop het tot een glad beslag. Voeg daarna de andere helft van de melk toe en klop het weer tot een glad beslag. Dek de kom af en laat het beslag 30 minuten rusten. Verhit de pan goed en voeg een scheutje van de olie of braadproduct in een koekenpan (van 20 cm) schep er een grote soeplepel van het beslag in zodat de bodem van de pan bedekt is. Wacht nu tot de pannenkoek aan de bovenkant droog wordt en de onderkant mooi goudbruin is, keer nu de pannenkoek. Dit kun je doen door met een spatel de pannenkoek om te keren en ben je een echte artiest dan kun je de pannenkoek ook in de lucht gooien en weer opvangen in de pan. Valt je pannenkoek op de grond, dan ben je een grote pechvogel. Bak zo nog 5 tot 7 pannenkoeken. Houd de pannenkoeken warm tussen 2 borden en wacht tot je alle beslag hebt opgemaakt.

Heb je gekozen voor een gezond beleg, dan heb je meteen van je pannenkoek een gezonde maaltijd gemaakt. Dan is het helemaal niet erg om een keer pannenkoeken te eten.

Heb je pannenkoeken over dan kun je de volgende dag leuke spiesjes maken. Zie het recept pannenkoeken spiesjes.

7 juni 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram