Wat heb je nodig:
1 sinaasappel uitgeperst
1 kleine pompoen in stukjes
500 g peen geschrapt of in blokjes
1 l groentebouillon
1 half blikje kokosmelk
1 el curry pasta
Bruine bol voor 4 personen
roomboter
peper en zout
100 gram groentechips om de soep te decoreren
Bereidingswijze:
Rasp de oranje schil van ½ sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit.
Doe het sinaasappelrasp en -sap met de pompoen, wortel, bouillon, kokosmelk en currypasta in een (soep)pan en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan koken. Roer regelmatig.
Snijdt het bruine brood en besmeer dit met roomboter.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Garneer de soep met de chips en serveer het met het bruine brood.
Tip! Een klein beetje gember in de soep is ook erg lekker en verrassend.