Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

HARTIGE SINT LETTER

WAT HEB JE NODIG:

1 rol bladerdeeg

voor de vulling:

4 oude boterhammen zonder korst

125 gram melk

400 gram kip gehakt ( vegetarisch, rund of half om half kan natuurlijk ook)

1 ei

peper en zout naar eigen behoefte

wil je het toch afwegen/ meten is een halve eetlepel voldoende indien je de kaas toevoegt.

zonder de kaas, neem dan van het zout 1 afgestreken tl.

voor wat extra pit wat chili vlokken

100 gram geraspte kaas

verder heb je nodig

1 vel bakpapier of bloem voor je werk blad.

1 ei

Hoe ga je te werk

Doe de boterhammen in een diep bord en giet de melk eroverheen. Laat ze enkele minuten weken.

Knijp de geweekte boterhammen iets uit en doe deze samen met het gehakt in een kom. Voeg het ei, het zout en de peper en eventuele chili vlokken toe. Kneed als laatste de kaas erdoor

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad of op een vel bakpapier uit. Snijd het deeg in de lengte eenmaal doormidden. Leg de twee stukken bladerdeeg iets overlappend over elkaar, zodat er een lange smalle deeglap ontstaat. Om de twee plakken deeg goed aan elkaar te laten plakken kun je het deeg licht bestrijken met wat water.

Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de plak, maar laat de uiteinden vrij.

Bestrijk de randjes van het bladerdeeg licht met water. Vouw eerst het deeg aan de uiteinden over de vulling heen en rol vervolgens het deeg om de vulling heen. Druk de naad goed aan. Leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er een letter naar wens van. De ‘S’ is het makkelijkst om te vormen, maar natuurlijk kun je er ook een andere letter van maken. Zorg dat de deegnaad zich aan de onderkant van de saucijzenletter bevindt. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en laat de letter 30 minuten rusten.

Verwarm intussen de oven voor op 200 °C.

Bak de hartige letter in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Serveer ‘m (lauw)warm of afgekoeld. Voor het serveren kun je de saucijzen banketletter nog kort opwarmen in een oven van 150 °C. 

Fijne pakjes avond!

2 december 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram