Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Kerstsoep

Wat heb je nodig:

500 gram rijpe tomaten

3 rode paprika’s

3 eetlepels zonnebloem of olijfolie

1 ui

1 stengel bleekselderij

125 gram kleine mozzarella bolletjes

500 ml passata

1 liter kokend water

2 groentebouillon tabletten of bouillon zelf getrokken van allerlei resten groenten

eventueel 1 stokbrood

Heks’nkaas of ander lekker smeersel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C (heteluchtoven 200 °C).

Haal de kroontjes en/of takjes van de tomaten. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Verdeel ze met de (hele) tomaten in een enkele laag over de bakplaten en/of ovenschalen. Druppel ⅔ van de olijfolie eroverheen en bestrooi met zout en peper. Rooster de tomaten en paprika’s 20 minuten in de oven.

Snijd intussen de bleekselderij in kleine dobbelsteentjes en snipper de ui fijn. Giet het zakje mozzarella bolletjes leeg in een vergiet en laat uitlekken.

Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de bleekselderij en ui 5 minuten op laag vuur. Pluk de tomatenvelletjes tussen duim en wijsvinger van de geroosterde tomaten en gooi ze weg. Voeg de geroosterde tomaten met de paprika’s en de passata toe aan de pan. Giet het water erbij, verkruimel de bouillontabletten boven de pan en roer door. Breng aan de kook en laat 10 minuten borrelen.

Snijd de uitgelekte mozzarella bolletjes doormidden. Snijd het stokbrood in sneetjes, rooster ze eventueel en besmeer ze met de heksenkaas of ander lekker smeersel

Pureer de soep met de staafmixer of in de blender helemaal glad. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.

Schep de soep in kommen en verdeel de mini-mozzarellabolletjes (met de bolle kant naar boven) als witte stippen over de rode soep. Serveer met het stokbrood met heksenkaas.

21 december 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram