Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Mummie worstjes in bladerdeeg

Wat heb je nodig:

10 velletjes bladerdeeg

10 vegetarische worstjes

1 ei

Bakpapier

kwastje

Bereidingswijze:

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Mocht je langer bezig zijn, bijvoorbeeld omdat de kinderen zelf de worstjes willen inwikkelen. Verwarm je de oven op een later tijdstip voor, dit scheelt weer energie.

Droog de worstjes met een velletje keukenpapier indien ze vochtig zijn.

Snij de velletjes bladerdeeg in repen van 1 centimeter. Wikkel een reepje om de bovenkant van het worstje als een soort tulband. Sla een stukje over (hier komen straks de oogjes) en met een nieuw reepje wikkel je weer verder tot het worstje ingewikkeld is. De reepjes deeg, laat je elkaar gewoon overlappen. Leg het ingewikkelde worstje op de bakplaat. Maak op dezelfde wijze de andere worstjes. Kinderen kunnen dit uiteraard ook. Leuk om dit samen met hen te maken. Klop het ei los, en bestrijk de mummies met het losgeklopte ei.

Stop de ingesmeerde mummies in de oven en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Laat de mummies afkoelen. Met een druppel mosterd en ketchup, of een heel klein beetje smeerkaas/ roomkaas en een stukje zwarte olijf. kun je oogjes maken. Vindt je het leuker om kant en klare oogjes te gebruiken kan dit uiteraard ook.

Heel veel griezelplezier en eet smakelijk!!

Heb je bladerdeeg over, maak er lekkere kaasstengeltjes van. Je bestrijkt ze met ei en een beetje geraspte kaas, stop ze tegelijk in de oven met de mummies en je hebt een heerlijke kaas snack die je na het bakken meteen kan oppeuzelen. De mummies moet je nog bewaren voor Halloween.

9 oktober 2022
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram