wat heb je nodig voor 4 personen:
500 gram pasta (volkoren)
200 gram feta
1 bakje snoeptomaten 250 gram
2 zakje rucola a 125 gram (totaal 250 gram)
Optioneel pijnboompitjes
Optioneel Parmezaanse kaas
400 gram kip dij in reepjes
paprikapoeder
peper
zout
100/ 150 ml zonnebloemolie ( hangt af van hoe dik je de pesto wilt maken, voeg gerust meer olie toe al vind je dit te dik, gebruik minder olie als het je te dun is.
1 eetlepel zonnebloemolie voor het bakken
Hoe ga je te werk:
Snijdt de kip in smalle reepjes of blokjes
Kruid deze met de 2 eetlepels olie, peper, zout en paprikapoeder.
Bak deze in een anti aanbak pan lekker bruin en gaar.
zet de kip apart en laat afkoelen.
Zet een pan water op met zout
maak een pesto van de helft van de rucola (125 gram), de 100 tot 150ml zonnebloemolie (of vind je het lekkerder dan neem je olijfolie) optioneel kun je wat Parmezaanse kaas en pijnboompitten toevoegen. Maal het met de staafmixer of keukenmachine tot een lekkere pesto.
Kruimel de feta en meng deze door de pesto
Kook nu de pasta en spoel deze na het koken koud.
roer een eetlepel zonnebloemolie door de pasta om het plakken tegen te gaan.
Zet de pasta apart.
snij de snoeptomaatjes door de helft en zet ze apart.
Doe de koude pasta in een kom en meng de zelf gemaakte pesto erdoor.
Roer de koude kip stukjes, de overgebleven rucola en de kleingesneden snoeptomaatjes door de pasta. De pasta pesto kip salade is nu klaar.
Eet smakelijk!
Tip!!
Je kunt er ook nog stokbrood bij serveren met of zonder kruidenboter of tapenade.