Wat heb je nodig:
350 gram spaghetti
500 gram peen (geraspt
500 gram ui in blokjes of halve ringen
2 teentjes knoflook
25 gram peterselie
160 gram zongedroogde tomaten in reepjes
1/2 tl. paprikapoeder
100 gram roomkaas naturel
300 ml kraanwater
vers gemalen peper
zeezout
gemalen Parmezaanse kaas
Hoe ga je te werk:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie van de tomaten in de wok en roerbak hierin de geraspte peen en de gesnipperde uien 10 min.
Snipper de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de knoflook, zongedroogde tomaat, paprikapoeder en naar smaak peper toe aan de peen en uien. Voeg het hete water, gemalen peper en zeezout en roomkaas toe. Breng al roerend aan de kook en laat 3 min. koken.
Zet het vuur laag. Voeg de peterselie en naar smaak peper en zout toe. Schep de spaghetti in diepe borden. Strooi de kaas erover.