Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Vegetarische pasta Carbonara

Wat heb je nodig:

350 gram spaghetti

500 gram peen (geraspt

500 gram ui in blokjes of halve ringen

2 teentjes knoflook

25 gram peterselie

160 gram zongedroogde tomaten in reepjes

1/2 tl. paprikapoeder

100 gram roomkaas naturel

300 ml kraanwater

vers gemalen peper

zeezout

gemalen Parmezaanse kaas

Hoe ga je te werk:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie van de tomaten in de wok en roerbak hierin de geraspte peen en de gesnipperde uien 10 min. 

Snipper de knoflook fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Voeg de knoflook, zongedroogde tomaat, paprikapoeder en naar smaak peper toe aan de peen en uien. Voeg het hete water, gemalen peper en zeezout en roomkaas toe. Breng al roerend aan de kook en laat 3 min. koken.

Zet het vuur laag. Voeg de peterselie en naar smaak peper en zout toe. Schep de spaghetti in diepe borden. Strooi de kaas erover.

10 augustus 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram