Kindermaaltijden voor KDV en BSO zonder toegevoegde E-nummers

Vis pakketje met groenten

Wat heb je nodig:

1 stuk vis naar keuze voor 4 personen (laat de visboer 4 stukjes snijden of laat het stuk heel)

1 citroen

1 mini paksoi

groene asperges of Bimi

Courgette

1 rode ui

Olijfolie

kruiden peper

zeezout

basilicum

(eventueel sojasaus) ik houd er niet van en laat dit weg. Mijn man vind het heerlijk, voor hem de sojasaus op tafel.

rijst/ aardappeltjes/ pasta of ander zetmeel naar keuze

ovenschaal

Hoe ga je te werk:

Warm de oven voor op 180 graden.

Was de groenten.

halveer de ui en snij flinterdunne halve ringen. Snij de courgette in plakken. De citroen in plakjes.

was de paksoi en de asperges/ bimi. Snijdt de kontjes eraf.

leg nu in deze volgorde alles in de ovenschaal.

Leg de paksoi ( heel blad op de bodem van de schaal) leg de vis op de paksoi. Ga nu de courgette, asperge en bimi om de vis heen leggen in groepjes bij elkaar. bestrooi de vis met kruiden peper en zeezout.

leg de blaadjes basilicum op de vis en leg hierop alle dun gesneden plakjes citroen. De kontjes van de citroen gebruik je niet, knijp het sap uit over de vis.

leg de rode uien ringen over de citroen.

en giet nu voorzichtig in een dunne straal olijfolie over de groenten en vis naar behoefte. Zelf gebruik ik niet heel veel. het citroensap en de groentesappen geven het gerecht al veel smaak.

zet het gerecht in een voorverwarmde oven voor 12 tot 15 minuten gaar.

Ben je zwanger of zijn je kinderen nog erg klein maak er dan afhankelijk van de dikte van de vis 18 minuten van.

Kook rijst, pasta, aardappeltjes of bak een heerlijk bruin brood voor naast de visschotel.

Dek de tafel in de tuin of het balkon en maak het gezellig.

Eet smakelijk

Je kunt het gerecht ook al eerder klaar maken zodat je het alleen nog in de oven hoeft te schuiven. aangezien er verse vis op zit zou ik dit maximaal 1 dag afgedekt in de koelkast bewaren en niet langer. Goed verhitten in de oven.

Tips!

Heb je kleine ovenschaaltjes kun je ook eenpersoons pannetjes maken.

Gaar je bijvoorbeeld aardappeltjes voor of heb je een restje krieltjes van de vorige dag, kun je deze ook bij de vis in de ovenschaal doen. Dan heb je een eenpansmaaltijd.

8 juli 2023
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram