Wat heb je nodig voor 4 personen:
Olijfolie
3 tenen knoflook fijngesneden
1 pastinaak in blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomaten gepeld of 400 gram ontvelde tomaten
3 groentebouillon tabletten of vers getrokken bouillon
1 kruiden bosje ( rozemarijn, tijm en salie)
400 gram savooiekool ( 1/4 kool gesneden) wat overblijft kun je heerlijk stoven voor bij een rijst gerecht.
1 blik cannellinibonen 400 gram gespoeld en uitgelekt (gedroogde bonen kan ook, wel eerst 24 uur laten weken)
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
Handje vol basilicumblaadjes
Eventueel een heerlijk stevig bruin brood voor bij de soep
opties
Zoute roomboter (voor op brood)
tapenade of (oude) kaas (voor op brood)
Hoe ga je te werk.
Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de ui met de knoflook en pastinaak 3 min. zonder te kleuren. Schep de tomatenpuree erdoor en laat 1-2 min. bakken. Voeg de gepelde tomaten met het vocht toe en druk de tomaten met een spatel klein.
Voeg 4 blikken met water, de bouillontabletten en het kruidenbosje toe en breng de soep aan de kook. Voeg de savooienkool toe en kook de soep 5 min. zachtjes.
Voeg de cannellinibonen toe en warm 2 min. mee. Verwijder evt. het kruidenbosje. Roer de kaas, basilicum en peper naar smaak erdoor. Lekker met stukken stevig brood en roomboter of tapenade.